دوستان عزیز
شنیده شده که اخیراً برخی از افراد، اعم از زن و مرد، که هویت آنها ناشناخته است، با استفاده از وسایل ارتباط اجتماعی، مانند تلفن، ایمیل، و سایر شبکههای مشابه، به طرح مطالبی مشکوک میپردازند که مقصد از آن پاشیدن بذر شکّ و تردید در اذهان و تخریب بنیان خانوادههای جوان است. این افراد به روشهای گوناگون عمل میکنند و در نتیجه با ایجاد بدبینی و بدگمانی، یا حتّی با برقراری ارتباطاتی خارج از محدودهء خانواده، اساس عائله را تخریب کرده صدماتی جدّی به فرد و جامعه وارد میآورند.
آغاز اینگونه اقدامات ممکن است به صورت طرح دوستیهایی خارج از حیطهء اخلاق خانوادگی باشد؛ گاه این قبیل افراد، در قالب ناشناسی دلسوز، به بیان شبهات و تهمتهایی میپردازند که توجّه به آن میتواند ایجاد حسادت یا بدگمانی نسبت به همسر نماید. در هر دو صورت، مقصد نهایی از میان رفتن صفا و خلوص بین اعضاء خانواده و نهایتاً فروپاشی کانون عائله است. افرادی از این دست، ابتدا به جمعآوری اطّلاعاتی دقیق از خانواده پرداخته و مجهّز به این آگاهیها به میدان میآیند و با مطرح کردن جزئیات زندگی افراد، و گاه حتّی مشکلات احتمالی آنها، سعی در جلب اطمینان طرف مقابل به صحّت اظهاراتشان میکنند تا بعداً بتوانند بذر پلید بدگمانی را در زمینهء ذهنی آماده شده بکارند. بدیهی است که این اقدامات سازمانیافته از جای دیگر نشأت گرفته هدایت میشوند.
در برخی موارد، افراد جوانی که هدف این اقدامات هستند، خودشان متوجّه غیرعادّی بودن این قبیل ارتباطات میشوند؛ امّا، چند ارتباط محدود و ظاهراً بیهدف، که به صورت پرسش و پاسخ عملی میشود، اطّلاعاتی را در اختیار اینگونه افراد قرار میدهد، یا ارتباطی محدود را رقم میزند، که بعداً به صورت نقطهء ضعف و مدرک مورد سوء استفاده و اخّاذیهای غیراخلاقی واقع میشود.
پیشنهاد میشود در صورت مشاهدهء چنین موارد مشکوکی، یاران عزیز اوّلاً از پاسخ دادن به سؤالات آنها، اعم از مثبت و منفی، قویّاً خودداری نمایند؛ زیرا هر نوع گفتگویی، حتّی در قالب مخالفت با نظرات آنها، به نوعی دالّ بر معطوف شدن توجّه به گفتار آنها است و به هر حال میتواند وسیلهای برای سوء استفادهء آنها قرار گیرد. ثانیاً، توصیه میشود در صورتی که چنین تماسهایی برقرار شود، حتماً با افرادی موجّه، موقّر و مورد اعتماد از اعضاءجامعه مشورت نمایند و نظرات آنها را جویا شوند. البتّه تمسّک به حبل مشورت راهگشای بسیار از مسائل و سبب حلّ مشاکل خواهد گشت.
در هر حال، به نظر میرسد اطّلاعرسانی گسترده و بالا بردن میزان دقّت و حسّاسیت در بین آحاد اعضاء جامعه میتواند از بروز اینگونه مشکلات و شیوع آنها به شدّت جلوگیری نماید یا از تکرار آنها به میزان چشمگیری بکاهد.
۱۳۸۹-۰۸-۱۱
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 comments:
ارسال یک نظر
برای اینکه نام و آدرس اینترنتی تان را بنویسید از قسمت: "نظر به عنوان" گزینه ی: "نام/آدرس اینترنتی" را انتخاب نمایید و گزینه های ظاهر شده را کامل کرده و ثبت کنید.
توجه :نظرات شما تائید و سپس نمایش داده خواهند شد و هیچ نظری بدون تائید مدیریت در این قسمت نمایش داده نخواهد شد.
به یاد داشته باشید ادبیات نگارشی شما،نشاندهنده ی نزاکت و شخصیت خانوادگی شماست.